İçecek üretiminde en önemli ürün olan emülsiyonlar, çökmeyen bulanık bir görünüm, renk ve meyve tadını verir. Gıda endüstrisinde sıkça kullanılan emülsiyonlar fonksiyonel bileşenlerin çevresel şartlara karşı korunmasını sağlayarak insan sağlığına dolaylı yoldan katkı sağlamaktadır.
Birincisi birçok doğal ve işlenmiş gıda, kısmen ya da tamamen emülsiyon olarak ya da süt, krema, meşrubat, bebek maması, çorbalar, kek hamurları, salata sosları, mayonez, bunların üretimi sırasında bir süre emülsifiye edilmiş bir halde bulunmaktadır. İkincisi, emülsiyonlardan, renk, aroma, koruyucu, vitamin ve nutrasötik içeren fonksiyonel gıdaların dağıtım sistemlerinde yaralanılmaktadır. (Velikov ve Pelan 2008, McClements ve Li 2010).
Ahududu Emülsiyonu
Armut Emülsiyonu
Beyaz Emülsiyonu
Çilek Emülsiyonu
Elma Emülsiyonu (Kırmızı)
Elma Emülsiyonu (Yeşil)
Hindistan Cevizi Emülsiyonu
Karadut Emülsiyonu
Kavun Emülsiyonu
Kayısı Emülsiyonu
Kiraz Emülsiyonu
Kivi Emülsiyonu
Kokteyl (Tropikal) Emülsiyonu
Kola Emülsiyonu
Kola Emülsiyonu
Kuşburnu Emülsiyonu
Mandalina Emülsiyonu
Mango Emülsiyonu
Muz Emülsiyonu
Nar Emülsiyonu
Portakal Emülsiyonu
Şeftali Emülsiyonu
Üzüm (Beyaz) Emülsiyonu
Üzüm (Kırmızı) Emülsiyonu
コメント