top of page
Ara
acarkimya
21 Mar 20202 dakikada okunur
KARBOMER ( CARBOMER ) Uygulama Alanları ve Kullanımı
Kozmetik, dezenfektan, medikal ve birçok endüstriyel alanlarda kulalnılan karbomer genellikle kıvam vermede ve stabilize sağlamakta...
2.382 görüntüleme0 yorum
acarkimya
15 Ara 20196 dakikada okunur
Deterjan Hammaddeleri, Kimyasalları
Deterjanlar genel tanımı ile herhangi bir yüzeyde bulunan kirleri çözen ortamdan uzaklaştıran kimyasal bileşiklerdir. Deterjanlar, sabun...
17.574 görüntüleme0 yorum
acarkimya
8 Ara 20193 dakikada okunur
Pasta Kremasında Kullanılan Hammaddeler
Kahve kreması TSE standartlarına uygun hammaddelerin (şeker, süt tozu veya süt, modifiye nişasta, kakao veya vanilya) gıda katkı...
918 görüntüleme0 yorum
acarkimya
17 Kas 20192 dakikada okunur
Hidrojen Perkosit in Tekstil Sektöründe Kullanımı
Hidrojen peroksit ilk kez 1818’de Thenard tarafından baryum oksit üzerinden oksijen geçirilerek elde edilen baryum peroksitin...
637 görüntüleme0 yorum
acarkimya
3 Kas 20191 dakikada okunur
Nargile Tütünü ve Aromalar
Tütünlerin aromalı veya iyi kokulu olmaları kalitelerinin yüksek olduğunu gösteren en önemli işarettir. Daha düşük kaliteli tütünlerden...
2.902 görüntüleme0 yorum
acarkimya
3 Kas 20192 dakikada okunur
Yem Katkı Maddeleri nelerdir?
Günümüzde hayvan yemlerinde çok sayıda katkı maddesinden yararlanılmaktadır. Bu katkı maddeleri, yemden yararlanmayı artırmak, elde...
889 görüntüleme0 yorum
acarkimya
29 Eki 20191 dakikada okunur
Emülsiyonlar Nelerdir
İçecek üretiminde en önemli ürün olan emülsiyonlar, çökmeyen bulanık bir görünüm, renk ve meyve tadını verir. Gıda endüstrisinde sıkça...
808 görüntüleme0 yorum
acarkimya
29 Eki 20192 dakikada okunur
Gıda Katkı Maddeleri Sınıflandırılması
Gıdalarda, gıda katkı maddelerinde ve gıda enzimlerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin fonksiyonel sınıfları 1. Tatlandırıcılar:...
6.979 görüntüleme0 yorum
acarkimya
29 Eki 20192 dakikada okunur
Aromalar Hakkında
Aroma, gıda maddelerine, çiklet, çikolata, dondurma, hazır çorba, şekerleme, unlu maddeler, süt ürünleri, kraker, soslar ve içeceklere...
768 görüntüleme0 yorum
acarkimya
27 Eki 20192 dakikada okunur
E kodları ne anlama gelmektedir?
Gıda katkı maddeleri, kozmetik ve diğer kimyasallarda kullanılan “E kodları” doğal ve yapay gıda katkı maddelerinin kodlarıdır. E...
3.796 görüntüleme0 yorum
bottom of page